Bo

Komposition: 100 % Uld
Løbelængde: 225m/50g
Pinde: 3-3,5 mm
Strikkefasthed: 26 = 10 cm
Forbrug til dame sweater størrelse M: 400g
Håndvaskes

Vores "uld til mænd" er rustikt, holder formen samt føles og ligner rigtig traditionelt uld "Bo" fås i typiske mandlige farver, som er mindst lige så appelerende til kvinder.

Bo er en ren uld med et omfangsrig touch og lang løbelængde, perfekt egnet til større beklædningsgenstande og tilbehør til hjemmet som tæpper, oversize cardigans, trøjer, frakker osv, da garnet er så dejligt let.

Bo er et såkaldt uldspundet garn, hvilket betyder at de kortere og krøllede fibre bliver i garnet og giver det fylde i modsætning til "worsted" spundet garn, hvor garnet er kæmmet, indtil alle korte fibre er sorteret ud og alle fibre ligger mere eller mindre lige og parallelle med hinanden. Dette resulterer i et mere omfangsrigt, lettere garn med store isoleringsegenskaber. Garnet bliver blødere efter vask og i brug.

Navnet stammer fra grundlæggeren af BC Garn, Bo Carstensen. Dette garn var en af hans første garnudviklinger - dengang under navnet Yorkshire grundet det britiske udseende og rustikke følelse. - Han har altid sagt at dette var hans yndlingsgarn, fordi det havde de egenskaber "rigtig uld" skulle have.

Bo er spundet i Italien økologisk rå uld fra "mulesing frie" gårde i Sydamerika. Garnet opfylder de strenge GOTS-krav.

Mønstre til dette garn kan findes på Ravelry her.